ultimele povesti

vezi toate povestile

ultimele comentarii

tag cloud

un an de Bucuresti

In urma cu un an, am ridicat o intrebare.
Dupa ce am dat la o parte praful si aglomeratia, a inceput sa se arate si raspunsul.
citeste povestile

blogroll

Identifica locurile tale preferate pe harta "Salut Bucuresti!"
Alexandru Balasescu

Alexandru Balasescu

Un oras nu este numai rezultatul planificarilor urbane si arhitecturale. Orasul este produsul experientelor locuitorilor sai. El este un cumul de energii care se manifesta in actele de creatie urbana din toate domeniile. Skating-ul si reinvestirea anumitor spatii urbane cu prezente alternative au aceeasi valoare ca si expozitiile muzeelor unui oras.

Energiile creative dintr-un oras salasluiesc in fiecare dintre noi. Ele nu asteapta decat sa fie incurajate sa se exprime.

Bucurestiul este un oras care clocoteste si asteapta platforme de exprimare si eliberare a acestor energii. O experienta relatata in scris depaseste granitele individului pentru a se adresa celorlalti si poate pentru a le influenta modul in care acestia se relationeaza cu propriile experiente si cu orasul care le gazduieste.
Sunteti invitati sa va eliberati impulsul creator si sa contribuiti astfel la continua rastalmacire si reconfigurare a orasului in care traiti.

Succes!

Povestea lui
Este doctor in Antropologie (Universitatea California, Irvine) si autor al cartii "Paris Elegant, Teheran Incitant. Corpuri Estetice, Subiecte Politice.", Editura Curtea Veche 2008. Cartea este rezultatul unei cercetari si experiente de 4 ani in cele doua orase-capitale. Are in pregatire la aceeasi editura o colectie de texte pe teme urbane.

Publica regulat in reviste academice de specialitate din UK, Franta si SUA. Este contribuitor la Foreign Policy Romania, Omagiu, Esquire, Tabu, Styler. Profesor invitat la SNSPA, Bucuresti, a predat si la UCI, American University in Paris si Royal University in Bahrain. A scris scenariile TV pentru "Ghid de Supravietuire Urbana" si a activat ca redactor al emisiunii "Stil in Realitate".

inapoi la juriu

Bucurestiul tau ce culoare e?

povestea ta

Juriul a ales cele 22 de povesti pentru volumul de colectie. Noi cautam in continuare frumusetile ascunse ale Bucurestiului.
scrie povestea ta!

schimb de linkuri

Sustine cele 22 de povesti ale fericirii!
Insereaza grafica pe blogul tau si intra in blogroll.
Si eu sustin deceiubimbucurestiul.ro
copy+paste codul html de mai jos in pagina ta.
latime 180 pixeli
latime 140 pixeli
latime 100 pixeli