ultimele povesti

vezi toate povestile

ultimele comentarii

tag cloud

un an de Bucuresti

In urma cu un an, am ridicat o intrebare.
Dupa ce am dat la o parte praful si aglomeratia, a inceput sa se arate si raspunsul.
citeste povestile

blogroll

Identifica locurile tale preferate pe harta "Salut Bucuresti!"
Silviu Man

Silviu Man

"Scrisul este ultimul transeu. In strada ne oculteaza mizeria", spunea un mare monah carturar.

Mizeria strazii - bucurestene sau de aiurea - ne oculteaza vederea, ne oculteaza simtul frumosului si desparte oamenii de oameni. Suntem datori, cei care credem ca se poate trai si altfel, sa aratam cu degetul mizeria si sa o aruncam, pentru inceput printr-o metafora, la groapa de gunoi.

Orasul, asa cum este el acum, contorsionat de atat urat si extenuat de atata galagie, ascunde insa prin locuri nebanuite crampeie de viu, de mistere. Si isi asteapta povestitorii-sanitari. Fiindca daca Dostoievski are dreptate cand spune ca frumusetea va mantui lumea, atunci n-ar fi chiar exclus ca prin povesti frumoase sa putem salva un oras.

Povestea lui
Membru si purtator de cuvinte la bookblog.ro de un an si ceva, student in an terminal la una dintre cele mai prestigioase facultati din sectorul 5.

Cred in valori puse la colt, precum scrisul onest, frumos, limpede si raspicat. Mai cred si ca nevoia de asemenea valori este mai mare decat ne inchipuim. Ii sfatuiesc pe participanti sa scrie simplu si asumat. Asta pentru ca un scriitor francez spunea odata ca opera de arta se incheie nu atunci cand nu mai ai nimic de adaugat, ci atunci cand nu mai ai ce elimina.

Si pentru ca altcineva, un ganditor roman de data aceasta, indemna: "Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul!"

inapoi la juriu

Bucurestiul tau ce culoare e?

povestea ta

Juriul a ales cele 22 de povesti pentru volumul de colectie. Noi cautam in continuare frumusetile ascunse ale Bucurestiului.
scrie povestea ta!

schimb de linkuri

Sustine cele 22 de povesti ale fericirii!
Insereaza grafica pe blogul tau si intra in blogroll.
Si eu sustin deceiubimbucurestiul.ro
copy+paste codul html de mai jos in pagina ta.
latime 180 pixeli
latime 140 pixeli
latime 100 pixeli